PostNL

IT Ketenregisseur - Den Haag

Alle vacatures Print Solliciteer
NederlandsEnglish

Vacature

Plaatsingsdatum 07-09-2018 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Den Haag Niveau Manager
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 37 Salaris minimaal € 3616,- tot maximaal ...
IT Ketenregisseur

Durf jij de verantwoordelijkheid aan voor de integrale regie over de besturing van informatieketens, opgebouwd uit een samenspel van cloud-toepassingen, onderliggend aan de bedrijfsprocessen van PostNL. En wil je een sturende en uitvoerende rol bij het laten samenwerken van de verschillende interne en externe partijen. Dan is dit de baan voor jou!

Uitdagingen
PostNL is één van de leidende bedrijven in eCommerce en positioneert zich als een digitale logistieke service provider binnen Nederland met een zeer hoge internationale ambitie. Om de eCommerce strategie efficiënt en effectief uit te voeren heeft PostNL gekozen om als “één PostNL” digitale organisatie te opereren, waarvoor een heldere cloud sourcing strategie is doorgevoerd. Daarmee worden veel van onze IT-diensten geleverd worden door externe partijen.

Binnen PostNL IT is de afdeling IT Operatie verantwoordelijk de doelmatige en betrouwbare uitvoering van alle IT-diensten die geleverd worden aan de bedrijfsonderdelen van PostNL.

De kerntaak van IT Operatie is, via een goede regievoering met een hoog risico- en kwaliteitsbesef en natuurlijke wijze van samenwerkingen, zorgen dat de juiste uitvoering van de IT-diensten door externe leveranciers in samenwerking met de PostNL business en ketenpartners plaatsvindt. Vanuit de afdeling wordt ook de integratie en connectiviteit binnen het multi-cloud landschap ontwikkeld en onderhouden. De professionals in ons organisatieonderdeel hebben hun focus op de continuïteit van de IT-dienstverlening.

Jouw positie binnen PostNL

Je wordt een teamlid van het ketenregie team, dat binnen de centrale afdeling IT Operatie op hoofdlijnen de volgende IT-diensten verzorgt:
 • Inrichten van organisatie, processen en afspraken om de continuïteit van informatieketens te waarborgen;
 • Inzicht in de kosteneffectiviteit van de IT-dienstverlening;
 • Regie over de integrale besturing van ketens over de IT-diensten heen;
 • Regie op servicelevel agreements met externe leveranciers;
 • Regie op alle transities die binnen een keten plaatsvinden.
Door de centrale positie binnen PostNL van IT Operatie heb je een hoge zichtbaarheid en krijg je de kans om veel toegevoegde waarde te leveren aan de business partners, , klanten en ketenpartners van PostNL. Hierbij krijg je de ruimte om te innoveren en constant verbeteringen aan te (laten) brengen op de huidige omgeving en werkwijze .

Je verantwoordelijkheden

De ketenregisseur is gericht op de strategische en tactische besturing van toegewezen ketens, waarbij de operationele kwaliteit, prestaties en beschikbaarheid van de keten maximaal moet zijn. Doelstelling is het realiseren van een excellente klantbeleving tegen een concurrerend kostenniveau. Hiervoor is het managen van de door jouw geformuleerde ketenregie strategie essentieel. De ketenregisseur overziet daartoe voor zijn ketens het gehele proces en de partijen die daarin een rol spelen. Denk hierbij aan het business management, de domeinarchitecten, de solutionconsultants, de IT-servicecoördinator, de key-users en de leveranciers. Je hebt hierin een initiërende rol met als doel om een keten pro-actief de benodigde continuïteit en veerkracht (dynamische stabiliteit) te laten leveren. De ketenregisseur zorgt voor de tactische rapportage van zijn keten(s), die de basis levert voor de strategische voortgangrapportage en mogelijke besluitvormingen op Epics- en Program Increments niveau. Je bent in staat binnen een Safe-organisatie model te functioneren. Na het inwerken ken je de opbouw, de functionaliteit, de mogelijkheden en de onderlinge afhankelijkheden van de informatiesystemen binnen jouw ketens, die het bijbehorende bedrijfsproces ondersteunen. Verder initieer je voor jouw ketens onderzoeken en probleemstellingen door het te adresseren bij partijen in het proces en relevante gegevens op te vragen.

Wat breng jij mee?
Je hebt kennis van ICT op HBO- of WO-niveau en een ruime ervaring (> 4 jaar) op het gebied van service level management. Je bent bekend met BISL, SIAM, Lean Six Sigma en CRSA, liefst gecertificeerd, voor het werken aan verbeteringen in de ketenprocessen.

Je hebt kennis van bedrijfskunde, logistieke- en/of administratieve organisatie. Om snel aan de slag te kunnen is je kennis van en ervaring met Agile werkmethoden (Scrum, Kanban, Scaled agile) van belang en is kennis van de (logistieke) bedrijfsprocessen en materiekennis van de PostNL branche/producten een pré. Vanzelfsprekend is ervaring met het opzetten en managen van contracten en de SLA’s met de IT-leveranciers essentieel.

Doordat alle PostNL applicaties en bijbehorende infrastructuur vanuit cloudoplossingen worden aangeboden is kennis van cloud-omgevingen en meerdere jaren ervaring in het managen van cloud-leveranciers en het besturen van cloud health principes essentieel. Je beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal in woord en geschrift is goed. Je hebt de sociale vaardigheid voor overleg, afstemming en aansturing van interne en externe partijen en leveranciers. Je beschikt over analytische vaardigheid die onder ander nodig is voor het opstellen van SLA’s, inrichten van ketenmonitoring, probleemanalyse en voor het definiëren van features & user-stories. Je bent organisatie-sensitief en ervaart weerstand als een kans tot verbeteren. Natuurlijk ben een team player, maar bent ook in staat je eigen route te definiëren. Omdat je zowel conceptueel moet kunnen denken, vanuit een zeer complex bedrijfsproces, en operationeel moet kunnen aansturen vanuit probleem detectie, heb je een breed vaardigheid spectrum.

De belangrijkste competentie kernwoorden zijn: verbinden, samenwerken, ondernemen, realiseren, vertrouwen en bewaken.

Wat bieden wij jou?
 • Een uitdagende functie in een professioneel, ambitieus en dynamische bedrijf met fijne collega’s voor 37 uur per week.
 • Salaris in schaal 11 van minimaal € 3616,- tot maximaal € 5121,- bruto per maand op basis van een fulltime contract van 37 uur.
 • 25 aantal vakantiedagen bij een fulltime dienstverband, een variabele winstuitkering en een gunstige pensioenregeling.
 • Je plaats van tewerkstelling is Den Haag.
 • Ruimte voor doorgroei binnen de organisatie en persoonlijke ontwikkeling door opleiding en training.
 • De vacature is intern en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.
Interesse?
Heb je vragen over deze vacature? Neem dan gerust contact op met Smahan Bouchtaoui via 06-82174659.
Solliciteren kan direct via de 'Solliciteer' button. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Transport / Logistiek
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Smahan Bouchtaoui
Telefoon 06 2174659

Vestigingsplaats

Solliciteer